Ezt a bejegyzést szilvaszezonban írtam. Most felrakom, fagyasztottal is jó. Vagy téli verzió lehet kockára vágott almával, fahéjjal.
A szeder már lefogyóban, de egy keveset mindig teszek bele abból is.
A száraz rész kb. 15 deka, ezt szemre szoktam összeállítani zabpehely, őröl/szeletelt mandula keverékével, de más csonthéjassal is finom.
Gluténmentes crumble
Hozzávalók:
60-70 deka szilva (most fagyasztott)
10 deka vaj
15 deka mix B, mandula és zabpehyely keverék
csipet só
4 ek cukor (3 a gyümölcsre, 1 a tésztába)
A sütőtálat kivajazom, beleszórom a kimagozott, felaprított gyümölcsöt, megszórom cukorral. A tészta hozzávalóit gyorsan összemorzsolom kézzel. Itt elvileg meg lehet egy kis vízzel spriccelni, hogy jobban összeálljon. A morzsával beborítom a gyümölcsöt és 180 fokon ropogós kérget sütök rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése