2012. november 12., hétfő

Szilvás gluténmentes crumble

Ezt a bejegyzést szilvaszezonban írtam. Most felrakom, fagyasztottal is jó. Vagy téli verzió lehet kockára vágott almával, fahéjjal.
 
Gyors és finom. Addiktív. Hetek óta esszük a clafutis-val felváltva, és még mindig lelkesen fogadják. Szilvafa tulajdonosoknak kötelező.
A szeder már lefogyóban, de egy keveset mindig teszek bele abból is.
A száraz rész kb. 15 deka, ezt szemre szoktam összeállítani zabpehely, őröl/szeletelt mandula keverékével, de más csonthéjassal is finom.

Gluténmentes crumble
Hozzávalók:
60-70 deka szilva (most fagyasztott)
10 deka vaj
15 deka mix B, mandula és zabpehyely keverék
csipet só
4 ek cukor (3 a gyümölcsre, 1 a tésztába)

A sütőtálat kivajazom, beleszórom a kimagozott, felaprított gyümölcsöt, megszórom cukorral. A tészta hozzávalóit gyorsan összemorzsolom kézzel. Itt elvileg meg lehet egy kis vízzel spriccelni, hogy jobban összeálljon. A morzsával beborítom a gyümölcsöt és 180 fokon ropogós kérget sütök rá.

Nincsenek megjegyzések: