2012. június 18., hétfő

Cseresznyés - meggyes gluténmentes clafoutis


ez egy tavalyi szedres- szilvás verzió





Az első gluténmentes sütiket simán keményítő-rizsliszt keverékkel sütöttem. Általában valami piskóta alapból valamilyen hagyományos tortát csináltam.
Tombolt a clafoutis-szezon a blogokon, muszáj volt elkezdenem kisérletezgetni, mivel is lehetne jól megcsinálni ezt a sütit.
Ebből a kísérletezésből mára az lett, hogy az esetek többségében Schär mixB-t használok. Akkor szoktam rá, mikor ezer forint körül volt kilója a tescoban. Most megint drága, ezért havonta 2- 3 kilót veszek a budaörsi táplálékallergia boltban, amikor leárazás van, és így ár érték arányban a legjobban járok. Az ideális az lenne, ha saját magam készíteném az adott ételhez a megfelelő lisztkeveréket alap lisztekből, de 3 pici gyerek mellett nincs energiám kísérletezgetni. Vagyis inkább nincs idő a kudarcra, ha nem, vagy nem úgy sikerül valami, nincs idő másikat csinálni. De remélem hamarosan belevágok, sokkal olcsóbb lenne. Amúgy is szeretek mindent magam készíteni.
(visszaolvastam, és egy csomó bejegyzés tele van befejezetlen gondolatokkal. Ez azért van mert lopott 10 percekben készülnek, hála a telefonomnak, másrészt meg annyi mindent le szeretnék írni a tapasztalataimról, de csak üres okoskodásnak tűnik, úgyhogy sokszor inkább nem is írom le.)
 
Gluténmentes clafoutis - tejespite
Hozzávalók:
3 tojás
8 dkg cukor
7 dkg olvasztott vaj
10 deka Schär mixB
2,5 dl tej (lehet tejszínnel is kiegészíteni)
fahéj
pici só
 
A 24 centis piteformámat kivajazom, és telerakom magozott gyümölccsel.
A hozzávalókat ebben a sorrendben összekeverem, minden egyes hozzávalót egyenként jól belekeverek. Sűrű palacsintatészta masszát kapok, és ráöntöm a gyümölcsökre. 160 fokon készre sütöm.
 
 
Ez egy cseresznyés - meggyes verzió, mindenhogy finom.
 

Nincsenek megjegyzések: