A gluténmentes étkezésben kenyér-kérdés az egyik érzékeny pont. Ha nem a legérzékenyebb. Aki lisztérzékeny, tudja miről beszélek. Oké, vannak már fantasztikus lisztkeverékek, de a sikér, A Sikér, az nagyon hiányzik. Kezelhetetlen tésztákkal, ragacsos masszákkal kell szerencsétlenkedni, nem csoda, ha ritkán veszem rá magam. Inkább nem eszem kenyeret. Aztán a végeredmény a legritkább esetben kielégítő. Vannak egész finomak, de ez mind csak frissen igaz, másnapra már mindegyik szivaccsá változik, csikorog az ember foga alatt, ahogy eszi. Na jó, igazságtalan vagyok, biztos vannak még felfedezetlen területek.
A kép kelés közben készült.
250 g Schar Mix B
1 ek lenmag
20 gr friss vagy 5 gr száraz élesztő
200 ml langyos víz
3 e.k. olaj
tetejére 2-3 ek tej/tejszín
A lisztet, sót, élesztőt és lenmagot öszekevertem egy mély tálban, ráöntöttem az olajat és a vizet és egy kanállal jól elkevertem. Bő olajos kézzel 6 gombócot formáltam (azaz 5öt, amert egy nagy is készült hamburgernek), és megkentem a tetejét langyos tejszínnel. 50 fokra beraktam a sütőbe 30 percre kelni, aztán feltekertem a sütőt 200 fokra (légkeverés), és így sütöttem kb 20 percig. Nagyon szépek lettek, és frissen tényleg nagyon nagyon finomak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése