A tésztát kicsit módosítottam, és egész kellemes állagú lett.
Gluténmentes női szeszély ribizlihabbal:
Hozzávalók a tésztához:
3 tojássárgája
3 ek cukor
10 deka puha vaj
1 nagy ek sűrű joghurt (volt itthon, szerintem elhagyható, de akkor 1 decivel több tej kell)
15 deka gm liszt (ezt most schär pasta lisztből csináltam, mert a sima elfogyott)
3/4 adagolókanál rost
1tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 dl tej
A kenéshez kb. 1,5 deci baracklekvár ( ne legyen édes)
A habhoz:
3 tojásfehérje
15 deka cukor
1 marék ribizli
A tészta hozzávalóit az adott sorrendben összekeverem, de a tej belekeverésekor figyelni kell rá, hogy könnyű, inkább kicsit folyósabb tésztát kapjunk, mert a rost megszívja magát. Lehet, hogy kicsit még kell hozzákeverni. Vajazott lisztezett tepsibe kenem (kb 3 centi vastag lesz), és 170 fokon addig sütöm, amíg éppen kicsit elkezd barnulni. Amíg sül, tojásfehérjét egy fazékszerű, magas falú tálban elkezdem felverni, majd elkezdem beleadagolni a cukrot, és beleszórom a ribizlit is. Fröcsögni fog nagyon, ezért kell a magasfalú edény. Fokozatosan hozzákeverem a maradék cukrot. Sűrű hab lesz, én keményre sosem vertem, de egészen krémszerűen sűrű. Ha a tészta éppen kezd megsülni kiveszem megkenem lekvárral és a gyümölcshabbal. 150 fokon még kb. 25 percig sütöm-szárítom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése